Punt uit gaf in het weekend van 18/19 april twee concerten in de Arboretumkerk

Bij het begin van het concert lopen er slechts drie mannen op het podium, het koor zit verscholen achter en in de kerk, ze komen langzaam en zingend tevoorschijn. De dirigent slaat op een grote trom. Het lied ‘Zitten man blijft zitten’ blijkt meer dan een tranentrekker over de vluchtelingenproblematiek! Het lied geschreven door Herman Groenestein in een rauw arrangement, kil en koud, prachtig dramatisch vertolkt door Marieke Groot. Met ‘de ergste bootramp ooit’ vandaag gebeurd op de Middellandse Zee is het thema van het lied ‘Zitten man blijf zitten’ verrassend actueel.

Voor Punt Uit zijn geen bewegingen of figuren te gek, vrijwel steeds staat het koor in een andere formatie te zingen. Voor in de kerk, in het gangpad, in lijnen, het koor doet het allemaal schijnbaar moeiteloos. Punt uit schakelt binnen enkele liederen van Schotland naar Africa en weer terug, geen sfeer die niet door deze groep vertolkt kan worden. Punt Uit is thuis in een afwisseling die gaat van Bach tot Paul Simon en weer terug en het meeste zingt de groep gewoon uit het hoofd. Het publiek is enthousiast en verbaasd en swingt mee.

Met twee eigen bijzondere liederen en vier verrassende arrangementen laat dirigent Herman Groenestein zijn enorme veelzijdigheid zien.

Onder creatieve leiding van Henk van Ruitenbeek en de muzikale leiding van Groenestein heeft Punt Uit met enthousiasme weer een bijzonder staaltje eigenzinnig muziek maken neergezet!