dirigent herman groenestein

“Zingen is eigenlijk een gekke bezigheid: zo’n groep mensen die met elkaar staat te zoemen. Maar het is niet voor niets dat dit al eeuwenlang wereldwijd wordt gedaan: er gebeurt iets heel harmonieus, iets wat je ziel binnenkomt. Ik vind het zelf heerlijk om te zingen, maar ik geniet minstens zo veel van het plezier van die groep mensen, van de manier waarop muziek persoonlijkheden opent; het is heel leuk om daar dienst aan te verlenen. De zangers raken iets aan wat voor henzelf ook verbazend is. En misschien dat het voor de buitenwereld nog niet eens allemaal zo prachtig is, maar je traint er wel erg op om dat voor elkaar te krijgen en het is ook leuk als je de geestigheid en de spontaniteit over kan brengen op andere mensen.

Wij bedrijven amateursport en daar moet je lol in hebben, maar tegelijkertijd word ik er bloedfanatiek van. Ik vind het verschrikkelijk als het niet mooi klinkt en ik weet natuurlijk dat het soms gewoon mis gaat, dus het is ook een zekere zelfkwelling. Maar ook met de onverwoestbare hoop dat we in de ultieme zuiverheid terechtkomen.”

het koor

Punt Uit is midden jaren tachtig als jong koor begonnen in het Centraal Wonen gebouw Het Punt. Voor het eerste optreden moesten we Het Punt uit; zo ontstond de naam van het koor.

Wij zijn een Wagenings koor met mensen van heel verschillende pluimage, die delen dat ze bereid zijn om zichzelf open te stellen. Het koor onderscheidt zich door de mix van stijlen en het eigen repertoire. Wij schuwen niet de wat moeilijkere klassieke muziek, maar zingen ook pop, jazz, blues en wereldmuziek in diverse talen.  We hebben als koor de ambitie om steeds nieuwe dingen te proberen, grenzen te verleggen.

Herman: “Het is vaak wel echt hard werken. Soms haken mensen een tijdje af, omdat het teveel is, maar die komen vaak terug omdat ze het gemist hebben: echt ervoor gaan in de muziek. Dat er wat van afhangt. Terwijl, ja, wat hangt er nou van af? Je doet het toch van binnen, dat spannende gevoel maak je met elkaar.”

 

sopranen

Van links naar rechts (boven): Margriet de Haan, (Annelet), Oda Gerritsma. Onder: Corinne van Veen, Wilma Lourens, Rose Jeronimus. Jolijn staat niet op de foto. Lijkt het je leuk om mee te zingen met de sopranen? Neem dan contact met ons op!

Alten

Van links naar rechts (boven): Joke van Dijk, Emilie Bär, Alida Melse. Onder: Marieke Groot, Marijke Kuipers, Saskia Brand, en Janien van der Greft.

tenoren

Van links naar rechts (boven): Hielke van der Meulen. Onder: Arthur van de Linden, Maarten van der Vlist en Joost Witte. Geerten Hengeveld en Finn Groenestein staan niet op deze foto. Wil je meezingen met de tenoren? Leuk! Stuur ons snel een mailtje!

bassen

Van links naar rechts (boven): Joop van der Schuit, Bas van Vliet. Onder: Folkert Strikwerda, Gabriël Enkelaar, en Bert Palsma. Niet op de foto: Jan Groenestein, Machiel Lamers en Rien.

nog zoiets...mise en scene en vormgeving

Om het koor een beetje fatsoenlijk op het toneel te krijgen en te laten bewegen hebben we in een enkel geval nog een regisseur achter de hand die dat al jaren met veel enthousiasme ter hand neemt: Henk van Ruitenbeek, werkend onder het motto alles moet kunnen maar de muziek staat voorop.

Henk doet niet alleen de mise en scène en de choreografie, maar hij heeft ook vele van de prachtige posters gemaakt. Vanaf 2018 is dat laatste in samenwerking met Lotus Illustrations, dat ook de huisstijl en website ontwierp.

schetsen van mise en scène en stijl door henk van ruitenbeek

bestuur

Dit alles gaat natuurlijk niet zomaar! We hebben dan ook een top bestuur dat er voor zorgt dat alles op rolletjes loopt. Het bestaat uit Machiel Lamers (voorzitter), Alida Melse (secretaris), Geerten Hengeveld (penningmeester) en Marijke Kuipers (optredens).

Secretariaat

Uiverweide 28, 6708 LC ​Wageningen

06-164 532 80

Email

secretaris@puntuit.org