Young and beautiful

Gezongen door Femke. Young and beautiful, en beautiful gezongen.

De broeierige wereld van Lana del Rey. Het heeft vaak de sfeer van een fout soort verslavende liefde, oude polaroidfilmpjes met onwerkelijke kleuren en onwerkelijke kapsels.

Op en top jeugd, sensualiteit, maar met de vergankelijkheid al doorschijnend in die volle bloei.

Will you still love me when I’m no longer Young and beautiful.
Dear Lord, when I get to heaven, please let me bring my man…

Een vreemde keuze eigenlijk, voor een a capella arrangement. Ingegeven ooit door de nachtegalen, de generatie waarin ook Femke zong (en vaak ontbrak J), jonge chaos en stardom, of zelfs verlegenheid?). Een lied voor jonge mensen, maar we zingen het nu ook met zestigers. We zullen het scharen onder de tijdloze thema’s. Naast een graflied voor Darthula en een lied van Bert en Ernie over een bad-eend.

We worden aangekeken door een zaal gevuld met Henk-van-Ruitenbeek-mensjes. Feilbare figuurtjes, die één voor één vervagen. Tot er nog maar één publiekje over is, de glamour en de aandacht verdampt, bijna verdwenen. Onvermijdelijk, als bloemen die verwelken.

Kijk, nu zijn we zomaar weer op een keukentegeltje terecht gekomen. Daar moet ik nou echt voor op gaan passen, ben ik bang.

Ik zal voorlopig niet meer duiden, geen betekenis geven. Doe dat maar lekker zelf. Daar bent u Young and Beautiful genoeg voor.

P.S. het mag niet onvermeld blijven: twee nog niet in deze blogs genoemde zangeressen: Claire en Heleen. Zij hebben deze opnamen (alt en sopraan) gemaakt voor een profielwerkstuk op Pantarijn. Ze zijn ruim geslaagd, lijkt mij.

In deze opname zijn Finn, Bob, Femke, Claire, Heleen en ondergetekende te horen.
Tekeningen vormgeving en filmpje zijn van Anne en Henk.

https://youtu.be/bjykmRZwyC4 Young and beautiful  A Capella
https://youtu.be/zhHu8buta70  Young and beautiful Accompanied