Voor het blog zetten

Jawel, het is in overleg gegaan. Sowieso. Elk schrijven, elke foto gaat eerst per mail naar de beschrevene of de afgebeelde. Beleefdheid. Maar ook een beetje samen-gevoel en voorkomen van leed en misverstanden. Zeker op fotogebied is de praktijk toch vaak: liever een andere foto.

Zo ook in deze aflevering. Ik ga vijf mensen voor het blog zetten. Mensen die bewezen research skills hebben. En een formidabele bijdrage zouden kunnen leveren aan deze muziekblogs. Een kwaliteitsslag maken, heet dat. Aanleiding is deze keer professor Sake de Vlas, inmiddels een nationale epidemiologische bekendheid, meer dan eens in talkshows en krant aan het woord geweest. Maar ik mag gewoon een balletje met hem slaan op de plaatselijke tennisbaan. En bijna altijd verliezen….

Tijdens het tennissen wordt er heel wat afgepraat. Het gesprek kwam op Justin Bieber. (Nog te bespreken in ‘Uitvliegers 7’, medio juli verwacht!) Zijn ‘Love Yourself’ is op een haar na arrangement-technisch gevild. Maar wat ik dan weer niet wist, en wat Sake achteloos oplepelde tijdens een verwoestende slice dropshot volley, is dat het nummer is geschreven door Ed Sheeran. Kijk! Dat willen de mensen weten! Op die manier heb je nog eens wat aan zo’n blog.

En dat opent nieuwe perspectieven. Ik moet gaan werken aan een netwerk van deskundige informanten van diverse pluimage. Sake als wandelend vat vol pop-weetjes, voor de popmuziek. Kennis voor de achtergrond van Brahms ‘Darthulas Grabesgesang’: wie was Darthula? Dochter van Thruthils Stamm… huh? Daniëlle zal raad weten. Zij heeft het prachtige Jubileumboek van Punt Uit vorm gegeven (vast nog met vele anderen…). Dan is Brahms een eitje.

Ik vraag Ruud. Alle research voor Bachkoor programma’s is zijn pakkie-an.

En Saskia, die ongevraagd Elgars ‘Go, song of mine’ van waardevolle achtergrond voorzag. Wist u dat dat stuk een soort proeve van bekwaamheid vormde bij vele koorwedstrijdjes? Jawel, die bestaan, koorwedstrijden. Ik weet niet zo goed wat ik daarvan moet vinden, een concours, maar dat ‘Go song of mine’ voer is voor scherprechters, dat wil ik wel geloven.

En Rose. Buurvrouw Rose. Die heeft de laatste Punt Uit programma’s geresearcht!

Ik ga hen vragen. Alle vijf. En dan hoop ik maar, dat ze zich niet al te zeer voor het blog gezet voelen. Zal toch niet? Hier nog even wat foto’s van de betrokkenen. En nog maar een keer ‘Go, song of mine’ met een heerlijk filmpje van Anne en Henk. En vooruit, Justin Bieber. Vooral ook voor het dansen. Prachtig…

https://www.youtube.com/watch?v=Yh2cNtiyFjQ Go, song of mine, Elgar
https://www.youtube.com/watch?v=oyEuk8j8imI Love Yourself, Bieber