Samen (met de buurvrouw)

Je doet het niet alleen. We doen het samen. Wat klinkt dat lekker solidair. Wat klinkt dat lekker mediatraining. Wat klinkt dat lekker Rutte. Waarbij gezegd moet worden dat het bij Rutte helemaal niet klinkt als mediatraining. Het knappe van Rutte is, dat je ‘m echt gelooft als hij zegt dat we het samen moeten doen.

Maar hier wil ik het hebben over ons minimaatschappijtje als koor. Gisteren waren we zelfs even met een mini-minimaatschappijtje. We waren met het Boterstraatkwartet (plus Marieke, maar die negeer ik even J ). Nu hoop ik natuurlijk dat Rose bij dit blog een Boterstraatkwartet-kwartet gaat maken. Rose, Oda, Saskia en Herman. Spaar ze allemaal.

Het grappige van al dat geblog is dat het een eigen dynamiek ontwikkelt. Het wordt nu wel een beetje incestueus, een blog over de effecten van het bloggen, maar dat neem ik even op de koop toe. Van verschillende kanten was er gisteren enthousiasme over de manier waarop Rose plaatjes had gemaakt bij de blog van de week. In de vorm van kwartet-kaarten. Direct daarna kwam de eerste bestelling binnen (Margriet, who else, wel te laat voor de verjaardag van Maarten, maar goed, dan heb je vast een cadeautje in de voorraad voor een ander koorlid…)  Saskia appte: “leuk gedaan, Rose”. Etc.

En dan wordt het zomaar een clubgebeuren. Nu hou ik wel een beetje mijn hart vast voor scheve ogen van mensen die nog niet in een blog staan of op een kwartet staan afgebeeld. Helpt u even mee? We hebben al: Juul, Joost, Oda Saskia, enz., enz., enz., enz… Pak de oude blogs er maar even bij. Als ik iemand vergeet straks, meld het dan, we doen het samen!

P.S. volgende week: Het Bennekom kwartet!