Optreden op Beatles festival Wageningen

Datum:  28 januari 2017  vanaf ca. 13.15 uur

Locatie: Café Loburg

In 2017 is het 50 jaar geleden dat het legendarische album Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band van The Beatles uitkwam. De songs, het stereogeluid, maar ook de albumhoes staan in het collectief geheugen en spreken ook jongere generaties aan. Dit album is het thema van het Wageningse AmateurKunst Weekend (WAK) 2017.

Wanneer & Waar?

Op zaterdag 28 januari 2017 is de WAK in de Wageningse binnenstad. Er zijn optredens in onder andere de bblthk, THUIS, de Wilde Wereld, Het Heerenstraat Theater , Loburg, Theater Junushoff, winkels en cafés.

Wat is er te doen?

13.00 uur Kom naar de opening in de kerk op de markt. Iedereen is welkom! Na de opening start hier de route waarbij je 5 optredens bekijkt:

Koor ’t Feest en Wagenings Werktheater brengen een liefdevolle Beatlemedley in de bblthk;
Een interactieve dans en muziek performance met dansers van MG-dance in samenwerking met Virtual E-motions in Theater de Wilde Wereld;
Het trio Caringene & een harp en gitaar duo (’t Venster) in THUIS;
Koor Punt Uit maakt een muziekspektakel ism een popbandje van ’t Venster in Loburg;
Een filmregistratie van De Pantarini’s en de spelgroep van Pantarijn van het laatste nummer van het album.
Theatersportvereniging Liever Veul Bloemen zal het publiek wegwijs maken tussen de locaties en als een soort reisbegeleiders fungeren.

14.00 uur In de kerk op de markt heeft Popcultuur Wageningen een heuze sleep-inn.

14.00-17.00 uur Bij de serre tegenover de bblthk kan iedereen zichzelf op de foto laten zetten met een Wageningse variant van de legendarische platenhoes. Fotograaf Guy Ackermans heeft deze platenhoes samen met zijn cursisten van ’t Venster samengesteld.

14.00 -17.00 uur In etalages in de binnenstad is een foto expositie van 50 verschillende groepen in Beatles outfit te zien met onder meer een foto van de burgemeester en wethouders. Door cameraclub Wageningen. Deze expositie is ook in de bblthk te zien.

15.30 uur In het Heerenstraat Theater is de Beatles film Eight Days a Week te zien.

20.15 uur In Theater Junushoff treden de The Analogues op. Deze band speelt het album, van de eerste tot de laatste noot, geheel analoog, compleet met strijkers en blazers en alle vintage.