Het giet in Giethoorn en andere puntjes uit het koorweekend van 9-11 mei 2014-

 

Giethoorn

Giethoorn

 

Als je als eerste aankomt op het ‘varende mini-eiland’, verken je ook meteen de buureilanden met de punter! En daarna een heerlijk thuisgemaakt zevengangendiner!

Met gestage regen is het goed oefenen met de verwarming aan. Zondag in de kerk willen we prachtige klank en gevoel erin; we poetsen de liederen nog eens extra op. Sommigen trotseren op dag twee de golven en zeilen naar de bewoonde wereld.

Een avond zonder dirigent is heerlijk en beter dan het Songfestival op TV. De Ipad wordt gebruikt als oude doos! Zonder stops of overdoen gaan we door het oude repertoire heen, wat kennen we toch veel liederen en wat zingen we mooi! Met groot plezier gezongen! Zijn dirigenten nu nodig? Volstaat tegenwoordig de digitale hulp voor de beginnoot? Die vraag borrelt op…. Nou, HERMAN willen we er heel graag bij en dat is dan dat! Al moet hij dan wel midden in de nacht het eiland met hulp van ons vinden, bij het optreden in de kerk van Giethoorn zorgt hij voor heel wat extra glans. Giethoorn kent overigens een enthousiast publiek; over een vervolgoptreden wordt al overlegd.

De jonge dominee van het piepkleine kerkje vertelt over het Kraggehuis dat als hangplek voor jongeren opgespoten is. Dit weekend dan de hangplek voor ons, jongeren van geest. Een rondje lopen over de continue klotsende steigertjes rond het Kraggehuis kan in 30 seconden. Van binnen zie je aan alle zijden de zee dus je waant je op een schip in het Kraggehuis. Een cruise is dan wel luxer, toch niet leuker dan ons op het Kraggehuis.

Zeilen, vrij zingen, repeteren, punteren, bij nacht de maan en het meer bezingen, mooi optreden, zingen op de rondvaartboot.

In de rondvaartboot naar de Doopsgezinde kerk van Giethoorn.

In de rondvaartboot naar de Doopsgezinde kerk van Giethoorn.

Ondanks een permanent lagedrukgebied heerst er op het eiland en in ons een groot optimisme over steeds weer nieuw licht aan de horizon.

Uiteraard iedereen bedankt voor alle bijdragen. En een bijzondere dank aan Bert, onze pied a terre in Giethoorn!

Ik wens u een behouden vaart, Arthur