Door Jan Boer WAGENINGEN ? Binnenkort viert het gerenommeerde Wageningse zangkoor Punt Uit haar 25e verjaardag. Opvallend aan dit koor is, dat er in de loop der jaren nauwelijks sprake is van verloop onder de leden. Punt Uit is opgericht door bewoners van Centraal Wonen aan de Leeuweriksweide.

Zangkoor Punt Uit (foto archief) Voorzitter Maarten van der Vlist was een van de initiatiefnemers: “Als bewoners waren we maatjes van elkaar. Daar was ook autodidact Herman Groenestein, die je niets van muziek hoeft te leren. We hebben Punt Uit opgericht met Herman als onze dirigent en arrangeur. Eerst heetten we De Maatjes.

Leider Herman is nog steeds onze muzikale leider, het gezicht van Punt Uit. Inmiddels zijn veel bewoners van?Centraal Wonen uitgezworven, maar ze zijn nog steeds bij ons koor!” Op 1 oktober komt er een groot jubileumconcert in de Bevrijdingskerk en er komt een gedenkboek uit.

geïnteresseerd

 

Van der Vlist: “Wij zingen klassiek, modern, Nederlands, heel veel. Het is allemaal muziek, die Herman Groenestein leuk vindt. We zijn een soort symbiose, een modern koor, een groep gekken, die zijn werk wil zingen. Een aantal jaren geleden hebben we een aantal jeugdleden toegelaten. Maar al met al zijn wij het creatieve speeltje van Herman, die ons enorm weet op te stuwen in onze zangprestaties”.

Choreografie Punt Uit is niet alleen een dynamisch zangkoor, men wil ook iets laten zien op het podium. Daarom is Henk van Ruitenbeek aangetrokken, die heel subtiel met de choreografie aan de slag is gegaan. Marieke Groot van Punt Uit: “Het jubileumprogramma wordt samengesteld uit de nummers, die in de voorbije 25 jaar gezongen zijn. Iedereen mocht een lied uitzoeken. Het wordt een gezellig, leuk avondvullend programma”. Jubileumconcert Punt Uit Zaterdag 1 oktober 20.00 u?Bevrijdingskerk