Punt Uit treedt op met Maartje en Kine in Sneeuwbeesten

Maartje & Kine komen naar Wageningen met het wervelende midwinterfeest SNEEUWBEESTEN. Het hypermuzikale cabaretduo werkt hiervoor samen met het Wageningse a-capellakoor Punt Uit. Samen nemen ze het het publiek mee op een hallucinerende vlucht langs alle continenten, om te laten zien hoe mensen over de hele wereld het Feest van het Licht vieren. De voorstelling is op woensdag 24 januari 2024 te zien in Theater Junushoff.

In SNEEUWBEESTEN doen Maartje & Kine er alles aan om de julehygge (kerstgezelligheid) uit Kines thuisland Noorwegen te verspreiden over heel Nederland. Eigenlijk is julehygge (spreek uit: joéh-le-húú-gèh) veel meer dan gezelligheid. Het is het diepgevoelde verlangen naar saamhorigheid, plezier en troost in de donkere dagen. Verwacht een winters revuespektakel propvol Scandinavische sprookjes, inheemse goden, nostalgie en kolder. De unieke samenwerking met lokale koren en wisselende gastartiesten maakt Sneeuwbeesten tot een midwinters lichtfeest dat je probleemloos door de donkerste dagen heen trekt.

Lokale koren op het podium

Voor SNEEUWBEESTEN werken Maartje & Kine in iedere plaats samen met een lokaal koor. Maartje & Kine: “In alle steden of dorpen waar we met Sneeuwbeesten komen staan we op het podium met lokaal muzikaal talent. Dat is een van onze mooiste muzikale ervaringen tot nu toe! We zijn ontzettend onder de indruk van het hoge niveau en het enthousiasme van de koren. Ze maken dit midwinterfeest helemaal af.” Voor de voorstelling in Wageningen kozen Maartje en Kine voor Punt Uit. Ons koor heeft de ambitie om steeds nieuwe dingen te proberen en grenzen te verleggen. Daarom hebben we met plezier deze uitdaging van Maartje en Kine aangenomen.

Data en tijden

Woensdag 24 januari 2024
20.15 uur

 

 

plaats

Theater Junushoff in Wageningen

Cultureel Café 7 maart 2019