LAND VAN MOGELIJKHEDEN

Geïnspireerd door de benauwenis waarin de zingende mens is geraakt en de mails en WhatsApp berichten over en weer met betrekking tot oefenruimte in de winter, is er toch een frisse wind opgestoken in mijn bovenkamer, waar ik noodgedwongen les geef met de ramen tegen elkaar open…

Waarom niet naar de gemeente toegestapt om te vragen of de cultuurmakelaar niet een paar eurootjes kan losmaken uit de 480 miljoen die onze nationale cultuur moet redden?

Wie o wie heeft er zin om met de gemeente te gaan babbelen of er niet gewoon gerepeteerd kan worden in de hal van het gemeentehuis? En of we niet een gratis BHV’er mogen lenen die met ons mee gaat naar het Pantarijn op de zondagavond?

En hoe leuk zou het zijn om een kerstconcert in de Johannes de Doper te geven, de buurman van de BBLTHK, gratis, voor al die trouwe bibliotheekbezoekers? Kan je gemeenschapscultuurgelden mooier besteden?

En misschien dat we ook wel een paar honderd euro’s kunnen krijgen voor een Corona-proof repetitie ééns in de drie weken in de kerk van Erna en Emilie?

En wie weet krijgen we wel extra subsidie voor een groot optreden in de Junushoff?

En dan nog eens op pad gaan om te informeren bij onze broeder- en zuster- koren, hoe zij dat doen? En of we één vuist kunnen maken, al is het maar een muzikaal slagje in de lucht?

En ondertussen, voor wie dat wil en het niet kan laten, in halve koren of voor mijn part nog een extra half uurtje voor een kwartetje dat het niet goed aandurft in een grotere groep, met een driedubbele ventilator voor de balkondeur.

Zalig zijn zij die naief ronddobberen in het land van duizend (on-)mogelijkheden.

Herman

P.S. 1: De oude kantine van de korfbalvereniging? Lospeuteren bij de gemeente?
P.S. 2: Een korendag in de grote kerk op de markt, gratis als kennismaking?