Juul

Spreek uit: Zjuul. Met Franse slag. Ze gaat weg. Ze stopt. En dat is zeker een blogje waard.

Want Juliette, de echte vol-Franse naam van Juul, heeft dertig jaar bij ons gezongen. En niet zomaar gezongen. Nee, prachtig gezongen. Mooie ronde stem, goed toongevoel. Misschien een tikkeltje lui in de voorbereiding, maar ach, als je zo zingt, word je veel vergeven.

Slachtoffer van de Corona, hoor ik je denken. In zekere mate: ja. Maar misschien ook wel een beetje ‘uitgezongen’. Dat kan er bij mij natuurlijk niet in. Maar ja, ik spoor ook niet helemaal en daarom mag ik al vijfendertig jaar deze heerlijke club dirigeren.

Maar voor een normaal mens is het op een gegeven moment ook mooi geweest. Ik heb het maar te slikken. Dankjewel Juliette voor al je prachtige tonen. Wij zullen proberen om de klank weer aan te vullen. En het rottige van Corona is ook nog eens, dat we niet luid zingend afscheid nemen. Dat hou je te goed.

Voor alle andere zangers en zangeressen in Coronatijd: laat je stem niet afnemen door een of ander virusje. Als het genoeg is, is het genoeg, maar daar heeft C. niks over te zeggen. We houden ons hooguit even gedeisd, maar laten ons des te bezielder weer horen.

Juul, het ga je goed!